Park & Fly
I samarbeid med Hurtigruta Carglass® hjelper vi deg uansett hvilken glasskade du har fått. Vi reparerer steinsprutskader og skifter bilglass uansett merke og modell om det er personbil, varebil, lastebil eller bobil.

Steinsprutreparasjon


Ved å reparere en frontrute sparer man både tid og penger. I tillegg er det bedre for miljøet. I samarbeid med Hurtigruta Carglass® reparerer vi alltid frontruten om det er mulig. En reparasjon påvirker ikke frontruten da den fortsatt vil være like sterk som før skaden. Se filmen om du vil vite mer om hvordan en steinsprutskade bli reparert.


Bytte frontrute


Hva er steinsprut?

Når snøen smelter dukker det ofte opp småstein, grus og salt i veibanen. Dette kommer etter strøing og salting som er nødvendig for veibanesikkerheten vår. Dessverre er det ikke alltid like bra for bilglass og karosseri, og mange opplever å få små sprekker, skader eller riper i lakk og bilglass.


Med dypere mønster i vinterdekkene våre har småstein en tendens til å henge seg fast i mønsteret, for så å bli kastet oppover i luften før den treffer bakken eller bilen bak. Noen ganger treffer småsteinen så hardt at det oppstår en skade i bilglasset. Det er dette vi kaller steinsprut.


Derfor må du reparere skaden raskt

Oppdager du at frontruten har fått steinsprut, er det viktig at du får reparert skaden så raskt som mulig. En ubehandlet skade kan føre til større sprekker og at du må skifte frontruten. I tillegg reduseres bilens sikkerhet med en gang frontruten står i fare for å sprekke.


Dersom skadeomfanget blir såpass stort at det ikke holder å reparere ruten, kan du risikere at reparasjonen blir dyrere enn forventet.


Når må jeg skifte frontruten?

Vi tar alltid en nøye vurdering av skaden før vi skifter hele frontruten. Dersom skaden kan repareres, vil dette alltid være det beste valget. Dersom skaden allerede har begynt å slå sprekker eller har blitt forurenset, må hele frontruten skiftes ut.


For å unngå at skaden kan slå større sprekker i ruten, anbefaler vi at du teiper det skadede området så fort du oppdager steinsprut. Ha derfor alltid steinsprutplaster liggende i bilen. Deretter anbefaler vi at du bestiller time så fort som mulig for å få skaden reparert.


Ved skifte av frontruter beskytter vi først karosseriet og interiøret, deretter fjerner vi den ødelagte ruten. Deretter bruker vi primer og et spesial lim før vi monterer inn den nye ruten. Limet må tørke i 30 minutter før bilen kan kjøres igjen.


Hva koster det å skifte frontrute?

Dersom du må bytte frontrute vil det som regel forekomme en egenandel på kr. 2000,- avhengig av forsikringsselskap og skadeomfang.


Prisen påvirkes blant annet av:
- Type skade
- Hvilken rute som er skadet
- Din bilforsikrings dekningsområdet

Bestilling av tjenester kan gjøres ved bestilling av parkering eller kontakte oss på tlf: +47 40 88 99 77